sâmbătă, 26 aprilie 2008

Machiajul si acneea


Cosuri, pete, un ten iritat si rosu! Incerci tratamente, dar dureaza pana isi fac efectul. Dupa ce scapi de acnee, raman petele post-acneice, ce te faci? Sfaturile celor din jur, dar si a mass mediei, sunt de obicei impotriva machiajului in cazul unui ten cu acnee, tot ce auzi e "Fondul de ten nu-ti face decat rau", "Fondul de ten iti imbacseste tenul si-l incarca mai rau!".
Ideea e sa nu intri in panica. Daca te deranjeaza aspectul tenului atat de mult incat ajungi sa nu iesi din casa doar din acest motiv, fondul de ten nu o sa iti faca decat un bine prin marirea increderii in sine. Evident, trebuie sa fie de CALITATE. Nu cumpara fond de ten de la buticul de la colt, cu 3 RON. Informeaza-te pe internet, vezi ce fonduri de ten ti se potrivesc, si alege-l pe cel mai bun. Pretul nu trebuie sa conteze in astfel de situatii, deoarece e vorba de tenul tau si consecintele folosirii unui fond de ten de proasta calitate se vad in timp.
Unul din fondurile de ten pe care vi-l recomand este Double Wear Foundation de la Estee Lauder, un fond de ten care acopera foarte bine si de cea mai buna calitate. Diferenta este ca cel european este mai fluid decat cel din America. Pretul este insa pe masura, cu aproximatie 130 RON.
Un alt fond de ten care acopera bine este Revlon Colorstay, daca aveti pete rosii alegeti nuanta BEIGE, pentru a da un aspect pal. Acesta este in jur de 55 RON.
Totodata, pentru a finisa machiajul, aveti nevoie si de batoane corectoare(stick-uri), spre a le aplica in zonele unde este necesar. Pentru pete rosii, alegeti nuante verzi, dar si nuantele crem spre exterior. Un exemplu de astfel de stick, este MaxFactor Panstick.Puteti finisa, daca doriti, cu o pudra pentru a fixa machiajul cat mai bine.
Nu trebuie sa te simti vinovata in vreun fel fiindca porti machiaj, deoarece acesta se comporta si ca o bariera impotriva factorilor externi (vant, praf, soare- pentru asta exista produsele cu SPF -solar protection factor- - ), asadar te si protejeaza pe deasupra.
Produsele trebuie sa contina pe ambalaj textul "non comedogenic".

7 comentarii:

Anonim spunea...

Folosesc Vichy Normateint. Aveam o parere foarte buna despre el in prima luna, chiar acoperea si rezista pe ten mai mult de 4 ore. In timp nu a mai functionat deloc, arata ca o masca, plus ca nuantele sunt ori prea deschise, ori prea inchise, iar combinate nu acopera deloc.
Ce alte recomandari aveti in afara de cele din articol?

Raluca spunea...

Recunosc "simptomele". Am folosit acum un an VIchy Normateint, la inceput acoperea f bine, apoi nu.
Din ce m-am mai documentat, se pare ca fondul de ten Toleriane e f bun pentru un ten cu probleme(acopera bine, fara sa arate ca o masca), trebuie doar "nimeresti" nuanta potrivita. Nici Revlon Colorstay nu e rau:)

Anonim spunea...

Buna fetelor,

Ce alte produse cosmetice care sa poata fi tolerate de un ten cu acnee folositi? Ma intereseaza ceva pentru ten mixt...

Anonim spunea...

Eu una folosesc de 4 ani de zile fond de ten de la seventeen si sunt foarte foarte multumita de el,nul-as da pe nici unul.mie imi prieste si plus,ca am zile in care plec dimineata machiata cu el si ajung seara la 10 acasa si e super..chiar rezista...mai ales pt acnee e perfect cel putin pt mine ca si eu am avut problema asta..si inca mai am putin:(.sfatul meu este sa va luati si un corector sau o pudra buna si sa dati cosurile inainte,iar apoi aplicati fonsul de ten,se acopera super bine;)...eu am o pudra de la oriflame...asta este singura cu care m-am impacat..mai sunt si cele de la seventeen care astupa foarte bine.

Anonim spunea...

si eu folosesc la roche-posay toleriane si e foarte bun..dar trebuie sa il schimbi ca cu timpul nu mai are aceeasi putere de acoperire..si despre seventeen ce sa spun e plin de parabeni si de substante care dauneaza tenului asa mai bine dai un ban si ai siguranta ca tenul tau nu va mai fi atat de afectat..

Anonim spunea...

eu folosesc l'oreal accord parfait si nu ma plang, acopera si da un aspect natural daca este aplicat cu finete in special in jurul ochilor.daca se aplica cu exces va rezulta amplificarea liilor in jurul ochilor, in consecinta cearcane

bilabila1 spunea...

E foarte adevarat ca daca iti spargi cosurile iti raman semne si dupa o sa ai nevoie mereu sa folosesti un fond de ten.
Eu va sfatuiesc sa nu le spargeti si sa folositi tratamente pentru acnee.

Eu am scapat de acnee dupa ce am fost la doctor si mi-a dat un tratament pe baza de ulei 100% pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation.
DIn ce mi-a zis doctorul uleiul de arbore de ceai este foarte puternic in distrugerea cosurilor si a punctelor negre.
Dupa un timp de folosire a cremelor cu 100% ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation, am reusit sa scap de acnee si de puncte negre.

Medicul mi-a zis sa schimb sapunul normal cu un sapun pe baza de ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation, pentru a limita excesul de sebum si pentru a distruge mai bine bacteriile.

Acnee