miercuri, 30 ianuarie 2008

Alimentatia in acnee

Conform studiului aparut in The Journal of the American Academy of Dermatology, laptele consumat in exces, ca si iodul, este daunator persoanelor care sufera de acnee.
De vina pentru asta sunt, se pare, hormonii pe care laptele ii contine care reactioneaza cu hormonii proprii, reactie ce declanseaza secretii responsabile de aparitia acneei.
Astfel, laptele poate fi considerat un aliment ce favorizeaza acneea, ducand la dezvoltarea acneei severe. Cei care sufera de acnee severa din cauza ereditatii (in familie), ar trebui sa fie mai atente in consumul laptelui. Cantitatea de lapte recomandata este de maxim 400 ml, dar pot compensa cu branzeturi usoare, miere, pentru a nu avea insuficienta de calciu.
Alte produse asociate cu aparitia acneei sunt, pe langa lapte, branza de vaca presata, crema de branza, sau alimente ce contin iod, ca sosul de soia.
Este bine de luat in considerare si acest aspect, totul este sa nu abuzati de alimentele indicate mai sus.

2 comentarii:

Ana Necula spunea...

si eu am acnee si mi s-a spus ca nu am voie sa mananc dulciuri , in special ciocolata . si nu am mai mancat ciocolata de aproape o luna , insa nu ma simt la fel . inainte sa mi se spuna ca nu trebuie sa mananc ciocolata , mancam foarte multa , nu exagerat , dar mancam . as putea sa mananc sau sa o las definitv ?

bilabila1 spunea...

Foarte bun articolul, nu stiam ca laptele poate duce la aparitia cosurilor.

Am avut si eu cosuri, dar am reusit sa scap de ele dupa ce am facut un tratament cu creme pe baza de 100% ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation.

Uleiul de arbore de ceai contine compusi antibacteriali si antimicrobiali foarte puternici care ajuta la distrugerea bacteriilor care produc acnee si punctele negre/albe

Dupa un timp de folosire a cremelor de cosuri de la Thursday Plantation, efectele au inceput sa se vada.
Tenul meu a inceput sa devina mai curat si luminos vizibil, si am scapat de toate cosurile si punctele negre.

Tot de la Thursday Plantation, am folosit sapunul pe baza de ulei 100% pur de arbore de ceai, pentru a limita excesul de sebum si pentru o mai buna curatare.

Acnee