sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Acneea severa

Acneea severa presupune: leziuni extinse si de o intensitate mare, cicatrici aparute mai repede, leziuni care nu reactioneaza la tratament.
Tratamentul acneei severe este foarte complex, si depinde de gravitatea situatiei. Pasii urmati in tratamentul acneei severe sunt:reducerea sebumului, administrarea medicamentelor pe baza de izotretinoin, antibioterapia (eritromicina si tetraciclina nu mai fac parte din tratatamentele orale prescrise pentru acnee, fiind inlocuite cu ciclinele, in special cu doxiciclina si minociclina care actioneaza prin reducerea inflamatiei), tratarea cicatricilor.
Izotretinoina este un medicament care a revolutionat tratamentele anti-acnee, dar poate fi si periculos daca administrarea izotretinoin-ului nu este foarte atent supravegheata de catre medicul dermatolog, din cauza efectelor secundare pe care le are. Cele mai cunoscute medicamente pe baza de izotretinoin sunt Roaccutane si Sotret.
Persoanelor care au acnee severa le este recomandata renuntarea la fond de ten pentru a nu agrava starea acneei, si folosirea unor creme hidratante pentru a reface tesuturile afectate de tratamentele anti-acnee)
Suportul psihologic este foarte important pentru cei care au acnee severa, intrucat acneea poate crea modificari comportamentale ca: discomfort, imagine negativa despre sine, stres si chiar depresie. In acest caz medicul dermatolog trebuie sa ofere sprijin pacientului, in unele situatii trebuie apelat si la psiholog.

Niciun comentariu:

Acnee