sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Acneea rozacee

Acneea rozacee implica, pe langa cosuri, roseata, pete rosii, linii rosii(telangiectazie), noduli la nivelul nasului etc.
Acneea rozacee apare in general la persoanele de peste 40 de ani, de obicei care au tenul alb, fiind considerata "acneea adultilor". Dintre acestia, se pare ca femeile au mai des acnee rozacee, insa barbatii ajung la a avea o forma severa de acnee rozacee(rar se ajunge la forme severe)
Alte simptome ale acneei rozacee sunt: uscaciunea pielii, senzatia de arsura(la nivelul ochilor).
Primul semn al acneei rozacee este aparitia rosetei(eritemului) la nivelul pielii fetei(uneori a gatului si a decolteului).
In cazurile de acnee rozacee severa(rinofima), se poate mari volumul nasului, pe care apar noduli, roseata excesiva etc, prin largirea glandelor sebacee si prin marirea in volum a tesuturilor.

Tratament acnee rozacee

Acneea rozacee nu poate fi tratata definitiv, insa se poate tine sub control prin eliminarea factorilor declansatori (ca stresul, alimentele condimentate, alcoolul, cofeina, canicula, gerul, baile fierbinti, efortul fizic etc) ce produc cresterea fluxului sanguin care determina dilatarea vaselor de sange, si implicit aparitia eritemului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

As dori sa vad niste poze in care sa se vada clar cum arata acneea rozacee. MULTUMESC!

Acnee