sâmbătă, 29 decembrie 2007

Retin-A

O crema produsa de o firma elvetiana, Retin-A este un tratament impotriva acneei folosit in cazurile de acnee vulgara.
Retin-A se aplica seara pe zonele cu acnee, iar la 1/2- 1 h se aplica o crema hidratanta, altfel riscati sa aveti tenul ars.
Cand incepeti tratament-ul cu Retin-A trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, deoarece este un tratament de durata (trebuie folosit minim 3-4luni).
Retin-A actioneaza astfel: in primele saptamani scoate totul la suprafata, urmand mai apoi sa vindece. Astfel, la inceput ati putea observa chiar o inrautatire a problemei, insa nu e cazul sa renuntati.
Retin-A este bun si pentru petele ramse, deoarece exfoliaza, insa totul se petrece in timp, dupa saptamani sau luni de folosire.
Folosind Retin-A (impreuna cu o crema hidratanta) veti observa si o imbunatatire considerabila a pielii. Totodata, Retin-A ajuta la eliminarea punctelor negre.
Pret Retin-A: in jur de 20 RON.

31 de comentarii:

Anonim spunea...

este o crema buna in primele zile s-au vazut rezultatele pe moment (1 - 2 zile) ami inrautatise dar dupa ceva timp aprox 1 sapt sa vazut ca e cu adevarat o crema buna
eu am probleme mari am fost la spit militar la dr trfu mi-a dat un tratament continand
1.doxicilina - pastila
2.eritroacnol pt spate
3.retin-a aplic fata
4. vitamina a
5. nizoral sampon (echilibrul sebumului)
super tratament urmatil e bun :)

Anonim spunea...

si eu am fost la acelas medic si mi`a dat diagnosticul de acnee microchistica.mi`a dat acelas tratament cu exceptia erutroacnol.mi`a interzis in primele 3 luni sa mai folosesc fond de ten dar vreau sa zic ca acum am un ten fara probleme, mai imi apar inainte de ciclu dar aplic numai pe zona respectiva si imi trece.este un tratament extraordinar.

Anonim spunea...

poti sa imi spui si cum anume luai pastilele doxiciclina si cat a durat tratamentul?

Madootza Zambareatza spunea...

Chiar este o crema buna.eu am acnee de 2 ani si am facut un tratament mai complex in urma caruia mia trecut insa dupa cateva luni miau aparut iar cosuri.acm folosesc retin-a impreuna cu lavoderm crema care imi hidrateaza pielea.Au trecut 2 sapt de cand folosesc acest tratament si chiar se vad rezultatele,insa e nevoie de mai mult de 6 sapt pt a vedea rezulatatele finale ale acestei creme.

Deea spunea...

Imi poti spune in ce farmacii ai gasit Lavodermul ? Ca am cautat in cateva si nu au auzit de el.. cred ca a iesit de pe piata :(

Anonim spunea...

In legatura cu retin a , eu l-am folosit 3 luni de zile , m-am dat o data la 2 seri si din pacate nu am avut nici un rezultat. Eu l-am folosit mai mult pentru puncte negre, poli dilatati si semne rosii postacneice. M-am hotarat sa ma dau de akm cu Keracnyl dar nu stiu cat de buna e pentru semne. Voi ati folosit-o? Ati avut rezultate bune?
Sau ma rog dc ati folosit alte creme pentru semne gen Boreade, Hyseak, Glyco a, Isotrexin??? SI ce rezultate ati avut?
Va multumesc!

Cipri spunea...

O crema care nu da rezultate. sau cel putin la mine.

madalina spunea...

aveam aceeasi parere:ca nu este buna de nimic cand am vazut ca in loc sami imbunatateasca situatia o inrautatea mai mult dar pana la urma am inteles k este mai buna decat ma asteptam.....in legatura cu ce spune cipri:nu cred ca ceea ce avea el se trata cu aceasta crema....trebuia sa faca un consult la un medic bun si atunci vedea si rezultatul pe masura

Anonim spunea...

...dupa multi ani de cautari, am descoerit solutia cea mai buna pentru acnee care sa fie si buna si ieftina si cat mai putine reactii adverse si anume, Retin a este foarte bun si el poate fi folosit mult timp insa trebuie avut grija pentru cei care il folosesc pentru prima data deoarece la inceput scoate cosurile de sub piele si abia apoi le vindeca dar cu timpul pielea se obisnuieste cu el, pentru cei care il folosesc dar cred ca nu mai da rezultate folositil de 2 ori pe zi dimineata si seara. Un alt produs bun este solutia de acid boric 3% de la farmacie este un dezinfectant foarte bun si poate fi folosit in lokul antibioticelor, se poate ca primele 2 zile sa va inrositi un pic dar pielea se invata reede cu el si apoi nu se mai inroseste, un alt produs este uleiul esential de te tree sau lavanda se gasesc la plafar sau magazinele naturiste. Demachierea e foarte importanta , de doua ori pe zi.
Akm sa va spun cum le folosesc eu, incep cu demachierea dar ma demachiez doar cu apa si atat, pun un pic de apa pe discul demachiant si apoi ma frec cu el pe fata, apoi tot asa umezesc un disc demachiant cu acid boric si ma plimb cu el pe fata sau tamponez toata fata, il las sa se usuce vreo 3 minute apoi ma dau cu retin a, iar apoi unde am cosuri ma tamonez cu un pic de ulei de arbore de ceai si lavanda amestecat cu acid boric.Seara repet procedeul. Acum fiecare poate sa le procure si sa isi creeze proiul lor program de ingrijire pentru ca fiecare e diferit cu tenul. Mie tratamentul asta a fost cel mai bun si ma scapat de cosuri, inainte foloseam toate produsele in afara de acid boric , era bun dar nu rezultatele care vroiam eu, dar dupa ce am introdus in program si acidul boric intro saptamana miau trecut toate cosurile, akm mai am unele semne dar trec si ele cu timpul, aproo renuntati la exfoliere pentruca inrautateste acnee mai mult, ca si alimentatie cu tratamentul asta am putut manca orice fara sa imi iese mai multe cosuri, sa va feriti de bronzat pentru ca usuca tenul tare si aveti eruptii. uteti face o cura cu multivitamine si minerale din cand in cand in special cu zinc, drojdie de bere si vitamina a, mergeti la magazinele pentru culturisti ca akolo gasiti ieftine, de calitate si concentratii mai mari. Nu folositi sapunuri.
Ca si preturi>
Retin a 14 lei un tub si te tine cam 3 luni
Acid boric 4lei sticla si te tine o luna
Ulei de arbore de ceai 9 lei sticluta si te tine 5 luni
Ulei de lavanda 13 lei sticluta si te tine 5 luni
Discuri demachiante 4 lei

Anonim spunea...

Sa va spun si eu povestea mea cu acneea...tin sa precizez ca am avut o forma de acnee usoara ..mi-a aparut in adolescenta pentru prima in jurul varstei de 11 ani bineinteles, nu am dat importanta..si intr-un timp chiar scapasem de aceasta problema..in perioada liceului nu am avut probleme cu acneea mai deloc..nu pot sa spun ca nu imi mai aparea cate un cos, doua. insa nu era o problema..pana cand in vacanta de vara dintre clasa a 11 a si a 12 a..am facut plaja recunosc fara niciun fel de protectie solara si m-am ales cu o nu stiu cum sa o numesc alergie solara..cel mai posibil care se manifesta prin niste bubite la fel ca acneea..mi-au iesit pe piept si spate....insa in timpul anului mi-ai trecut in urmatoarea vara am avut aceeasi problema numai ca mi-au iesit si pe gat si pe maini si putin pe fata..iar cand a venit toamna mi-au trecut toate mai putin cele de pe fata..care desi sunt putine persista si tind sa cred ca m-am ales cu o acnee ..de care nu voi scapa usor...am incercat tot felul de tratamente, pastile, creme, preparate naturale..nimic nu a functionat acum am inceput sa folosesc Retin A ..si am inceput tratamentul cu mare incredere..deoarece am citit multe despre aceasta crema , si am vazut foarte multe parere bune asa ca m-am hotarat sa o incerc, astazi este a doua zi de tratament..voi reveni..peste ceva timp sa va spun rezultatele..va pup si va sfatuiesc sa nu va dati batut in lupta cu ACNEEA:*:*:*:

anao spunea...

si eu voi incepe tratamentul cu retin a sper sa fie bun .eu mai am si niste puncte negre si niste pori dilatati sper sa ma ajute cu asta .voi imi dati mult curaj si ma apuc
.revin cu noutati.

Anonim spunea...

buna numele meu este daniela si mi'au ramas in urma unor cosuri pe care le rupem tot timpul niste pete maronii...incep sa isi piarda din intensitate...dar inca mai sunt acolo...oare ma poate ajuta aceasta crema?

Anonim spunea...

da!o sa scapi de pete.si eu aceeasi problema ca si a ta;crema o folosesc de 3sapt.( aproape) si fata mi s-a 'luminat' ffff vizibil.Nu folosesc nici o crema hidratanta,akum depinde si de ten.Sunt f multumita sper sa scap de pete definitiv(mai am 5 pete) de care sper sa scap redepe.

henike spunea...

aveti grija cu retin-a pentru ca se aplica doar seara fiindca nu are voie sa se intalneasca cu soarele. daca te dai dimineata o sa fii rosie la fata si cosurile se agraveaza. Mi-e mi l-a recomandat un dermatolog si il folosesc de 3 zile impreuna cu brevoxyl. intr-o seara ma dau cu brevoxyl si in urmatoarea seara cu retin-a. vi le recomand pe ambele.

Anonim spunea...

stiu ca se foloseste doar seara,in cosuri am puti puroi dak pot sa ii zic asa,plus puncte negre sper sa scap de pete,oricum se vede o amelioarre,o s-o folosesc 3 luni dupa care fac pauza si cealalta crema la ce foloseste?

Anonim spunea...

In primele zile in care am folosit Retin A a fost groaznic...nu imi puteam atinge fata,simteam k imi ia foc si mi se lua pielea..dupa primele 3 zile(foloseam doar seara)am facut o pauza de 2 zile ..iar akum aplic seara stau 10 minute si ma spal cu sapun...este o crema buna costa 14 lei si rezultatele sunt vizibile...(primele zile sunt groaznice)

tratament pentru acnee spunea...

Foarte util articolul!
Felicitari!

Anonim spunea...

da,si eu am inceput de 3 zile un tratament cu retin A,deocamdata mi-a uscat tenul f tare in zona gurii si parca as avea mai multe cosuri ca inainte,dar nu ma las ,vreau sa continui tratamentul si o sa va tin la curent daca a dat ezultate.

Anonim spunea...

Eu am folosit aceasta crema ca mi-a recomandat-o un medic dermatolog si mi-a ars toata fata.. E cea mai proasta crema posibila. Cele mai bune creme sunt de la Nivea alea chiar sunt suuper si apa termala de la Nivea. Retin-A e cea mai de cacat crema! Sa nu o folositi mai bine consultati alt medic pentru a lua alta crema.

Anonim spunea...

E o crema buna pentru cei cu nervii tari. Sfatul meu pentru cei cu ten acneic e sa foloseasca retinul, daca nimic altceva n-a functionat. Primele efecte sunt speciale a se citi horror (eruptii de pustule, descuamare, iritatie, usturime), dar finalul merita. Eu am folosit-o mai demult pentru niste veruci plane (negi) pe barbie, care n-au cedat nici la zapada carbonica. Intr-un final apoteotic, vazand dermatologul ca nu le dovedeste, a pus tunurile pe fata mea: Retin A. Si au disparut, for good!! Si odata cu ele si niste victime colaterale-cosuri si punte negre, diverse cicatrici si pete. Asa ca, dupa lupte grele, m-am ales cu o fata ca de copil care m-a tinut ceva timp. Si am uitat de Retin A. Acum 2 luni mi-a aparut un soi de acnee care s-a incapatanat sa reziste ca tratamentul normal (lotiuni cu acid acetilsalicilic,masti, creioane dezinfectante cu zinc), asa ca, mi-am adus urgent aminte de crema asta si azi e din nou prima zi de Retin-A.
Sa nu uit. E important sa folositi pe timpul zilei o crema cu SPF mare, chiar daca afara nu e soare, pentru ca pielea noua, care apare de sub cea exfoliata, e mult mai sensibila si se pateaza foarte usor... si o luati de la capat cu retinul.

Anonim spunea...

Intrebarea este unde pot gasi acest unguient deoarece am tot inttrebat la farmacii si mi se spune ca nu se mai fabrica. Va multumesc !

Anonim spunea...

Mie mi l-a recomandat un medic dermatolog si mi-a spus ca s-ar putea sa existe niste goluri in distribuitie dar sa il caut neaparat. Intradevar am mers pe la 6 farmacii si toate imi spuneau ca e produs de import si momentan nu se gaseste in depozit, dar intr-un final l-am gasit ieri. Mai cauta, sau du-te periodic pe la farmacii sa vezi daca l-au adus in stoc.

Anonim spunea...

Eu l-am luat la inceputul lunii de la o farmacie no-name de pe Ghencea. Mai intreaba, trebuie sa mai fie pe undeva. Si cand il gasesti, ia-ti si o crema hidratanta cu spf mare (+40, +50) ca o sa ai mare nevoie.

Anonim spunea...

poti sa imi dai mai multe detalii , unde in Ghencea? ms

Anonim spunea...

Nu stiu sa-ti dau adresa exacta. E destul de aproape de intersectia cu sos. Alexandriei, in primul cluster de blocuri de pe dreapta. Se numeste ceva gen Corina, Carina, Diana something. Dar mai erau si altele acolo. O sa mai intreb cand intru prin farmacii si o sa postez aici daca aflu ceva.
Vezi aici http://www.farm.ro ca se mai gaseste prin tara, poate te descurci cu vreun prieten din provincie.

Anonim spunea...

a aparut un inlocuitor. Mask Plus are la baza aceeasi substanta activa: http://goo.gl/LHvA4R

Anonim spunea...

Va rog sa ma ajutati : am folosit retin a inainte si dupa perioada menstruatiei ,cand aveam probleme mari cu cosurile iar acum crema a disparut din comert ,de unde o pot procura??? :D :(

Anonim spunea...

eu am folosit mask plus. m-am cojit putin la inceput dar acum nu mai am probleme si sper sa nu mai apara!!

Anonim spunea...

Buna tuturor.Ma numesc,Ana si eu la fel am probleme cu acneea..:-( e aiurea rau de tot.Ti-e jena sa iesi din casa..mereu fond de ten..pfff naspa.:-j Dar am sa incerc si eu crema Retin A..sa vad ce va fi.M-am saturat,am folosit creme,pudra..etc si nimik.O sa revin cu noutati.. Baftaa tuturor!!!

Anonim spunea...

mi-a dat dermatologul mask gel(care e la fel cu retin) si crema cu spf, l-am luat cu 54ron de la farm tei. sa vedem cum merge

Anonim spunea...

Clismă , curățarea colonului cu ceai mușețel dimineața seara cu apa distilata , prin asta se elimină toxinele ,de băut apă distilată cu lămâie ,să vedeți după acea piele curată ,rămâi gura cască , pt găurile de pe piele derma roller de pe ocazi ,după acea 24h rețin_a 3 zile

Acnee