sâmbătă, 29 decembrie 2007

Isotrexin

Isotrexin-gel este un tratament anti-acnee mai eficient, medicii afirmand ca Isotrexin-ul impreuna cu un antibiotic(Unidox-doxiciclina) este cea mai buna schema impotriva acneei pana la Roaccutane.
Isotrexin este un gel care contine izotretinoin si eritromicina care se aplica pe zonele afectate de acnee. Contine si alcool, in acest fel este indicata folosirea Isotrexin-ului impreuna cu o crema hidratanta(necomedogena).
Este produs de aceeasi firma engleza, Stiefel, ca si Brevoxyl-ul.
In timpul tratamentului cu Isotrexin trebuie sa evitati produsele ce au in compozitie vitamina A.
Pret Isotrexin: 35-40 RON, orientativ.

114 comentarii:

Anonim spunea...

Folosesc Isotrexin si un an si jumatate, la inceput impreuna cu Unidox, insa efecte pozitive nu am observat decat la acneea de pe spate.
Il folosesc in continuare si pentru ten, chiar daca nu are efecte. Mai nou, il combin cu retin-A, insa tot degeaba. Au efect pentru zona spatelui, pentru fata nu.

Raluca spunea...

Un an si jumatate este o perioada destul de lunga, este clar ca daca vi se potrivea ca tratament rezultatele trebuiau sa apara. Folosirea pe o perioada atat de mare a Isotrexinului, si in general a oricarui tratament, nu este indicata: pielea se obisnuieste si nu mai reactioneaza in niciun fel (la fel cum se intampla si cu samponul dupa ceva timp).
Daca ati gasit un dermatolog bun, de incredere, mergeti si spuneti-i, poate va gasi un tratament potrivit. Nu ar fi rau sa faceti si o ecografie a ovarelor, fiindca in caz de chisturi pe ovare (care au legatura cu favorizarea acneei) vi se vor administra anticonceptionale.

Anonim spunea...

Dermatologul mi-a recomandat IPL ca ultima solutie, nu a vrut sa-mi administreze Roaccutane.
Nu am probleme cu chisturile, am facut ecografie.
De asemenea, am consultat mai multi dermatologi din orasul in care ma aflu si toti mi-au recomdanat diferite tratamente, care nu au functionat.
Ma intreb de ce Isotrexinul a functionat doar aplicat pe spate si nu si pe fata!

Anonim spunea...

eu folosesc isotrexin de vreo 2 saptamani si mi'au aparut pe piept si pe spate niste bubite..nu stiu cum sa le zic...este ca o iritatie..zici ca am pielea arsa..este foarte rosie..si ma mananca..ba ma ustura..am fost la dermatolog si mi-a spus ca este normal ca sunt reactiile adverse..dar nu stiu ce sa mai cred..pur si simplu imi este scarba de propria piele...port numai bluze cu gat si imi este rusine pur si simplu..nu stiu ce sa mai fac..nu stiu daca chiar sunt reactii adverse si dureaza atata timp sau ma irit eu de la o substanta a cremei!!!:(((

Raluca spunea...

Geo, folosesti Isotrexin pentru spate si gat ori pentru fata?
In caz ca il aplici pe fata si iritatiile apar pe gat/spate, poate fi vorba de o reactie alergica.
Poti intrerupe tratamentul pentru un timp daca te deranjeaza f rau, sau poti continua aplicand si alte creme f hidratante, emoliente, regenerante, in felul asta poate scapi de mancarimi/roseata. E probabil si ca substanta activa din Isotrexin sa fie prea agresiva pentru tine.

Anonim spunea...

isotrexin la mine a mers ce-i drept nu am avut o cnee foarte grava avansata...a mers isotrexinul impreuna cu undiox solutab.am evitat crema hidratanta pe parcursul tratamentului pt ca mi-a fost frica ca ar putea sa imi apara mai mlte bubite...la sfarsitul tratamentului adica dupa 2 saptamani aveam pielea uscata recunosc dar fara bubite :) deci obiectiv indeplinit acum folosesc o crema hidratanta pt ten sensibil si imi e foarte bine am pielea hidratata si curata sunt foarte multumita de acest tratament,la mine a functionat :)

Anonim spunea...

voi ati folosit isotrexin numai pe cosuri sau pe toata fata?

Raluca spunea...

Il folosesti pe zonele afectate de acnee.

jAcuT spunea...

Eu il folosesc de 2 ani si vreau sa spun ca mi-a disparut toate acneea.
La inceput l-am combinat cu pudra de baneocin. E foarte bun, cel putin pentru mine.
Cosmeticiana mea mi-a recomandat sa mi-l pun seara pe toata fata si sa-l tin pana dimineata, incercati asa.
Oricum, ideea e ca mie mi-a facut foarte bine si vi-l recomand.

Anonim spunea...

salut ma intereseaza de unde as putea cumpara Isotrexin. Farmacia de unde imi luam NU mai are. Si Curios este ca a m afost la inca 15 pana acu si nu mai au.Vreau sa precizez ca sunt zone diferite si farmacii cu nume diferite.zone unde am cautat deja : Obor, Mosilor, Chibrit, Crangasi. Daca ati luat recent si stiti ca mai are indrumati-ma intracolo.

Anonim spunea...

acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, am cautat isotrexin in orice farmacie care imi iesea in cale, pana si la munte am intrat in 2 si mi s-a spus ca nu mai au... stie cineva care este cauza?

Anonim spunea...

din cate am inteles. se schimba ambalajul si acesta e motivul pt care nu a mai fost importat la noi. mai dureaza ceva timp pana reapare pe stoc.

Irina spunea...

buna!folosesc Isotrexin de sase luni impreuna cu doxicilina si in doar patru luni reusisem sa scap de acnee,insa acum sunt disperata nu reusesc sa gasesc Isotrexin in nicio farmacie iar acneea incepe sa-mi reapara,am incercat cu Skinoren dar in zadar,dati-mi un sfat va rog...multumesc!irina

Ioana spunea...

am folosit isotrexinul prescris de un doctor dermatolog concomitent cu Sotretul. pana acum fix un an eram f dezamagita de felul in care imi arata fata. avem accene f urata, urme rosii si apareau si pe spate. cura cu sotret a fost dificila dar a avut un rexultat extraordinar. aceste pastile sunt f puternice si trebuie evitat soarele deoarece poate arde piele intr-un mod barbar. vara trecuta cand m-am hotarat ca este momentul sa incep cu sotret foloseam si isotrexinul. pentru primele sapt din tratament foloseam si crema Clean Ac de la Avene. pt mine tratamentul a fost perfect . in 6 luni se cunostea ca am avut fata muncita insa nici urma de cos sau accene. In primul rand cand incepi un tratament pentru fata trebuie sa te asiguri ca este cel potrivit pielii tale. Pentru persoanele din Constanta recomand pe doctora Smadea care are cabinet particular prin zona capitol. tratamentul cu Sotret este 100% gratuit si isotrexinul este intrul si el. doar crema Avene Clean Ac costa 50lei insa merita. Daca nu as fi facut acest tratament acuma nu m-as mai fi uitat in oglinda. Imi iubesc fata acuma... S-a traiasca Doctor Smadea pt mine :P

ruxxy spunea...

dupa multi ani de diferite tratamenete si retete de la tot felul de medici dermatologi in sfarsit am gasit reteta succesului la problema tenului meu.la inceput am folosit diacneal de la avene seara si ziua o crema mai grasa pentru ten sensibil tot de la avene in combinatie cu anticonceptionalele yasmine.aveam si pe spate si pe piept si rezultatele au aparut imediat,pe fata mai greu sa vindecat.acum de 2 ani folosesc isotrexin si yasmine si sunt foarte multumita tenul arata mult mai bine,mai apar cateva cosuri asa razlete nu cum am avut.pe piept si pe spate nu a mai avut nici macar un cos de 2 ani.insa acum problema e ca de cateva zile tot caut si nu gasesc isotrexin ,ce se intmpla oare cu el??

Anonim spunea...

Salut. Am dat peste blogul asta la prima cautare pe Google a Isotrexin-ului pt ca de 3 luni de cand fac tratament cu el mi-a mers f bine, dar acum nu mai gasesc la nicio farmacie. Cred ca o sa-l comand din afara daca e posibil...

JuCo spunea...

exista isotrexin la farmacia dona de la obor :D

Anonim spunea...

juco deja am intrebat la farmacia dona de la obor de 3 ori si mi sa spus ca mi au.eu am gasit la pitesti si mi-am luat 2 ca sa fiu sigura,pana la craciun imi ajunge:)

raluka spunea...

de unde as putea comanda si eu sotret caci am inceput tratamentul si acum nu mai gasesc pastilele.st din severin si as vrea sa le comand dar nush de unde

ANDRA spunea...

Nici eu nu-l mai gasesc:((((am inteles de la mai multe farmaciste ca nu se mai importa.La mine dadea rezultate foarte buna se impaca excelent cu pielea mea insa il foloseam sa-mi scoata petele post acnee iar pt acnee am folosit unidox(6 luni) si skinoren,tratament sub control medical,la mine a dat rezulate foarte bune.cel mai bine apelati la un dermatolog bun altfel nu veti scapa.Am incercat 4 ani tot ce am auzit si am citit pe net si m-am oprit la timp si n-am ajuns sa-mi nenorocesc fata.Aveti grija deasemenea la alimentatie.e ffffff important

Anonim spunea...

Un tratament fie el chiar bun nu va da roade niciodata fara controlul alimentatiei mai ales in cazul celor cu acnee severa. Nu veti face decat sa ameliorati acneea. Sfatul meu este sa va hidratati suficient (apa nu e scumpa)sa aveti o dieta bogata in fructe si legume si cel mai important evitati zaharul si grasimile. Nu va mai atingeti fata. Fiecare individ este unicat asa ca orientativa spre un stil de viata benefic dumnevoastra.

Anonim spunea...

tot ce e clar in tratamentul impotriva acneei este ca nu este nici un medicament minune doar niste droguri si niste creme farA niciun efect din comert

Nicoleta spunea...

Eu am o acnee foarte slaba, iar dermatologul mi-a prescris isotrexin si un sapun anti-acneic, sebamed. Dar dupa ce am citit in comentarii, despre reactii adverse, mi-e putin frica sa incep tratamentul. un sfat, va rog?

Raluca spunea...

Urmeaza tratamentul..;)

Anonim spunea...

eu am cosuri doar pe spate si putine pe piep, insa din cauza asta nu ies cu bluze ecoltate de cativa ani. ciudat, acum am 35 de ani si in liceu, la pubertate sau pe la 20 de ani nu am avut un cos.sa fie oare de la ovarele polichistice?si pe picioare am de anul trecut pielea f urata, de la epilat cu aparatul.pt picioare oare e benefic izotrexinul? k m-am cam saturat sa umblu doar in pantaloni, macar daca as fi vreo grasa.

Anonim spunea...

cum nu am mai gasit isotrexin in farmaci mi-am sunat doctora si mi-a spus sa folosesc retin-a.ma ajuta si acesta este destul de bun si chiar mai cremos decat isotrexin insa tot isotrexin ramane in topul celor mai bune preoduse pentru acnee la mine cel putin.pentru decolteu si spate merge retin-a chiar e bun,dar pentru picioare nu cred.

Carmen spunea...

Am cautat si eu sa cumpar Isotrexin pentru ca a avut efect, l-am folosit vreo 5 luni si, impreuna cu doxiciclina, m-a ajutat sa scap de acnee. Din 2006 nu am mai avut probleme cu acneea, imi mai apare cate o iritatie daca stau in mediu cu mult praf, pe care o tratez aplicand exclusiv pe zona afectata Isotrexin. Ideea este ca am intrebat la o farmacie si mi-au spus ca l-au scos din circulatie si ca, deocamdata, nu mai este in comert nici un produs care sa aiba aceeasi compozitie, din nefericire! Mentionez ca am fost la dermatolog, mi-am scos din trusa de ingrijire cosmeticile si am introdus doar dermato-cosmetice, inclusiv demachiant, fond de ten si pudra. Demachiantul este foarte important, folosesc solutie micelara de la Bioderma si un gel de curatare de la Eucerin,Clinique, Sebamed, Iwostin, depinde ce gasesc, plus apa termala.

Anonim spunea...

Vand isotrexin la pretul de 80 de lei tubul.Trimit prin posta sau predau personal in bucuresti! Tel 0 7 2 1 0 6 8 8 4 9

Anonim spunea...

dermatologul meu mi-a spus ca pot folosi retin-a daca nu se mai gaseste isotrexin.am incercat si chiar e bun il folosesc de 4 luni si e la fel de bun ca si isotrexin.pentru persoana cu anuntul care vinde mi se pare cam mult 80 de lei.retin-a costa numai 30 de lei si are aceelasi efect.

Anonim spunea...

Eu am gasit isotrexin,ieri l-am cumparat,35 lei,in craiova-farmacia delanga piata mare

Anonim spunea...

Fac tratament cu isotrexin si brevoxil de cateva luni la recomandarea dermatologului,acneea s-a mai ameliorat cat de cat.As incerca sa iau si antibiotic,doxicilina,dar nu stiu cum,in ce doza si pentru cat timp.

Anonim spunea...

Cineva care a folosit ca tratament isotrexin in combinatie cu doxicilina sa mi lase si mie un pm cu modul de administrare a tratamentului, paul_gilca23@yahoo.com. Astept mesaj.

Anonim spunea...

Folosesc isotrexin de cateva zile si as dori sa il combin cu un antibiotic (doxicilina sau Unidox) insa nu stiu in ce cantitate se ia pentru astfel de probleme. Stie cineva?

Anonim spunea...

Eu folosesc la recomandarea medicului isotrexin seara, impreuna cu o crema hidratanta de la avene, clean ac, dimineata si inainte de fiecare din cele 2 un gel de curatare de la isispharma. Am o luna si jumatate de tratament si sunt muult mai bine. La inceput am luat si antibiotic, azitromicina. Nu o sa ma opresc pana la vreo 3 luni din cate am inteles. Si acum am fost iar la medic, mi-a mai adaugat o crema pt pete de la isispharma, glyco a parca...si vaccinul stafilococic pe care sper sa-l incep curand dak il gasesc.

Anonim spunea...

Mie mi s-a prescris Isotrexin gel pentru seara si pt dimineata o crema de la Uriage - Tolederm....am inceput tratamentul de 2 saptamani si nici o ameliarare...e cazu sa imi fac griji si sa ma duc iar la dermatolog sau sa mai astept? Mentionez ca iau si Lamictal si mi s-a zis ca si de la acele pastile imi apar bubitele....Cer un sfat. Multumesc.

Anonim spunea...

Am o intrebare: de ce nu e recomandat sa se combine isotrexinul cu vit A? Am mers de curand la dermatolog si mi-a dat acestea 2 plus skinoren si doxiciclina....dar nu mi-a spus ca e de evitat vit A in combinatie cu isotrexin...Va rog sa-mi raspundeti daca stiti raspunsul...

Anonim spunea...

am facut si eu tratament cu isotrexin si nimic...mi-am rugat rudele din strainatate sa imi trimita mai multe tuburi cu isotrexin dar am fost nevoita sa intrerup tratamentul..mai am un tub neinceput de isotrexin l-as putea vinde daca sunteti interesati...0721724245este numarul meu daca va intereseaza..

razvan :D spunea...

acum incep si eu tratamentul cu isotrexin plus doxicilina ...o sa va tin la curent ..cu rezultatele ...Doamne ajuta :D

razvan :D spunea...

Dupa prima saptamana semne se cunosc...mi a mai trecut dar nu de tot ..in schimb mi a rupt fata mi a uscato de ma rupt ..nush ce sa fac sa mai continui ??? am inteles ca nue bine sa iei antibiotice mai bine de 5 zile... ?!?!?!

Anonim spunea...

Razvan, in legatura cu isotrexin, su stiam ca trb sa flosesti mai mult timp crema asta, adik macar cateva luni bune, 5 5 luni. In legatura cu antibioticele eu unu am inghitit doxiciclina 4 luni ( 2 luni - in fiecare zi, 2 luni- una la doua zile) si nu am patit nimic. Chiar mi-a facut bine pentru ca m-am dat si cu doua creme keracnyl dimineata si smooderm seara - o data la 2 seri. Si a fost un tratament BUN pentru 6 7 luni dupa care nu si-a mai facut efectul. Akm am ramas cu niste semne si nu stiu cum sa scap de ele. Incerc cu keracnyl poate, poate.
Bafta!

Anonim spunea...

Buna,
Folosesc Isotrexin-ul impreuna cu Baneocin de cam 3 luni si va spun garantat ca functioneaza.Dupa ce am intins Isotrexin-ul pe fata astept cam 5 minute dupa care ung fata cu Baneocin curatand-o.Asta la inceput in fiecare seara dupa care de 2 ori pe saptamana pentru o curatire profunda. Dar nu este numai asta important :trebuie sa fie folosite produse cosmetice antialergice 100%(eu folosesc Clinique. Sper ca sfatul meu sa va fie de folos. Adina

Anonim spunea...

buna . am luat sotret acum 6-7 luni si mi a mers foarte bine la inceptut asa ca doctora mi a prescris numai pentru 2 luni insa acum iar am probleme cu cossurile si nu stiu ce sa mai fac. acum mi a prescris isotrxin si nu vrea sa imi mai dea sotret. voi ce credeti ? sa mai iau sotret 1 luna sau 2 insa pe cont propriu fara stirea medicului ?

Anonim spunea...

nu poti sa iei sotret mai mult de 2-3 luni ,daca imi aduc bine aminte cam 2 luni am luat si eu dupa care am trecut pe isotrexin de atunci si sa stii ca desi imi mai apar cosuri si mie din cand in cand in rest sunt super multumita de el.foloseste un demachiant bun ,un fond de ten bun sau o pudra buna si o sa vezi ca o sa fie totul bine.mie doctora mi-a spus ca pot machia daca cumpar produse de calitate si ma demachiez asa cum trebuie .chiar mi-s recomandat gama Avene ce care sunt super multumita.daca esti din Bucuresti iti pot recomanda doctorita mea .numai bine !

Anonim spunea...

Eu am facut tratament cu roacutan 2 ani. La inceput luam o pastila la cateva zile pana am ajuns la 3 pastile pe zi. Intr-adevar a fost singurul tratament care a dat un rezultat vizibil si durabil. Pe perioada tratamentului nu am avut depresii sau ceva de genu' ... Cred ca depinde de organism. Imi mai apar insa si acum cateodata, dupa 3-4 ani chiar de cand am terminat tratamentul; doctora mi- a recomandat brevoxyl, se aplica doar pe zonele cu probleme ( pe cosuri doar) insa eu aplic un strat subtire pe toata fata si e ok. Bafta multa

Anonim spunea...

Vreau sa incep si eu tratamentul cu insotrexin si doxicilina,dar daca poate sa-mi raspunda cineva cat timp trebuie sa iau antibiotic si se ia la 6 ore?

gigelu spunea...

Am si eu o intrebare despre folosirea acestui gel.:D daca ma dau cu el mai si storc cosurile acelea care "s-au copt" ?? ca abserv ca daca nu le storc nu prea le face nimic.Pe cele pe care leam stors si am dat cu gel s-au vindecat rapid peste o zi,doua.
Asa ca as dori un rasp de la cineva care cunoaste acest produs daca sa mai storc cosurile sau sa las doar gelul.

heidy spunea...

Gigelu, cosurile nu se storc ! Folosesc si eu Isotrexin de 5 zile dupa ce am facut tratament cu Skinoren o luna jumatate si nu a avut niciun efect si am luat si antibiotic [azitromicina]. Sper ca macar Isotrexinul sa aiba efect, desi nu stiu ce sa zic... nu prea sunt increzatoare. De la Skinoren cosurile mi-au disparut 2 saptamani si in ultima saptamana cand l-am folosit mi-au aparut o gramada, de parca nu l-as fi folosit. Nu am o forma de acnee foarte grava, am acnee doar pe zona obrajilor, imi apar cate 2-3 cosuri mari, umplute cu puroi, se vindeca si tot asa. Am incercat de toate, de la Avene pana la toate gelurile, cremele si unguentele antiacneice, argila, ceai de musetel, samd. Nimic nu a avut efect. Nu stiu ce sa mai fac, n-am avut acnee nici cand eram in liceu, dar de aproape un an, de cand mi-a aparut, am innebunit cati bani am cheltuit fara efect. Poate mai stiti sa-mi dati si voi o solutie, ca eu am epuizat stocul. Daca nici Isotrexinul nu merge, nu mai stiu.

Anonim spunea...

Cine poate sa ma lamureasca ?
Exista crema isotrexin si gel isotrexin sau doar gel isotrexin?

Anonim spunea...

este decat gel isotrexin.

SIMONE spunea...

Folosesc isotrexin gel de aprox. 2 luni si efectele pozitive se vad doar pe frunte si pe jumatatea superioara a fetei. In schimb, in zona inferioara, in jurul barbiei, efectele intarzie si, sincer, sunt foarte derutata pentru ca imi apar noi cosuri si pustule. Doctorul spune sa insist cu gelul, dar oare a mai patit cineva asa ceva?

Anonim spunea...

Buna ziua.VAnd skinoren+zineryt la pretul de 25 lei ptr mai multe detalii:cta_produseantiacnee@yahoo.com.

Anonim spunea...

folosesc si eu isotrexin de 2 zile, trebuie tinut un regin alimentar ceva?

danna spunea...

da,trebuie tinut un regim, acesta constand in faptul ca nu ai voie sa consumi cola/pepsi si ciocolata:)

Adriana spunea...

hello, ati putea sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti daca dupa ce folosesc Isotrexin gel trebuie sa clatesc fata sau se lasa sa actioneze peste noapte? multumesc! :)

Anonim spunea...

hello adriana!eu las gelul sa actioneze peste noapte si ma spal bine dimineasta pe fata.

Adriana spunea...

Multumesc! :)

Diana spunea...

Stie cineva daca Isotrexin gel actioneaza si asupra acneei care NU are "cap", aceea de tip puncte rosii, dureroase sub piele? SAU pentru aceea e mai bun Brevoxyl-ul,de exemplu? De asemenea, acest gel are efect si asupra punctelor negre/albe (ca si Retin -A)?

Cristina M spunea...

Mie mi- a fost prescris de catre dermatolog o reteta extraordinar de lunga printre care se afla si isotrexin si vitamina A. Din cate am citit aici acestea nu se combina. Pot afla de ce? Ce se intampla? Am inceput tratamentul de aproximativ 5 zile. Astept un raspuns!

Diana spunea...

In prospect vad ca scrie "Izotretinoinul este înrudit structural şi farmacologic cu vitamina A, care reglează procesele de creştere şi diferenţiere ale celulelor epiteliale."
http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W07819001/ISOTREXIN-GEL.aspx

Eu zic ca nu ar avea de ce sa nu poata fi folosite concomitent.

Vitamina A e uleiosa? Medicul cum ti-a recomandat sa aplici Isotrexinul si vit. A?

Cristina M spunea...

Dimineata trebuie sa iau o pastila de vitamina A si una de vit E, iar isotrexinul il folosesc seara, inainte de culcare. Prospectul l-am citit si eu si nu am observat vreo interdictie. Multumesc pt raspuns. Totusi, eu cred ca cele 2 pot fi folosite concomitent.

Diana spunea...

Nu sunt specialist in domeniu. Sunt si eu ca si tine, una din multele persoane care incearca sa gaseasca un tratament eficient impotriva unei acnei usoare in cazul meu, insa persistenta. Eu zic sa urmezi indicatiile medicului tau si sa nu iei vitaminele tot seara, cand aplici isotrexinul... doar ca masura preventiva pt a nu interactiona in vreun fel nestiut de noi.

In cazul meu functioneaza excelent Brevoxil-ul. Am 1 saptamana de cand il folosesc de 2x/zi (dimineata si seara), iar tenul meu s-a curatat in proportie de 90%. Pentru ca acesta usuca pielea, daca simt nevoia, aplic o crema hidratanta pe baza de vit E. Iar de ieri am inceput sa reduc Brevoxylul la 1 aplicare pe zi-seara, iar dimineata folosesc o crema cu o PHA si acid salicilic pt o exfoliere usoara a pielii.

Pe de alta parte, eu iau zilnic multivitamine si minerale (asta apropos de recomandarea medicului tau cu vitaminele). Totusi, probabil ca si aceste vitamine trebuie luate in anumite cantitati precum cele prescrise tie, pentru a ajuta in cazul acneei.

Cristina M spunea...

La fel si in cazul meu, ma confrunt cu o acnee usoara, consta in cateva comedoane sub piele insa foarte dureroase. Pe langa isotrexin, vitamine si efaclar mai folosesc si niste produse de curatare foarte bune. Deja observ imbunatatiri. O sa continui cu vitaminele, iar cand ma voi duce la medic o sa intreb si va anunt daca au vreun efect contradictoriu. Weekend placut!

Raluca spunea...

Dupa o luna de folosit Isotrexin mie inca imi apare cate un cos, nu mi se pare foarte eficient...oare cat mai trebuie sa-l folosesc pt a vedea imbunatatiri considerabile ?

Flavius spunea...

Nu sufar de o acnee foarte grava, ci doar de cateva cosuri albe si 2 sau 3 chisti pe obraji. Am fost ieri la medicul dermatolog si mi-a prescris Brevoxyl si Isotrexin. Mi-a indicat sa ma dau o seara cu Brevoxyl iar urmatoarea seara cu Isotrexin si sa continui asa tratamentul timp de 1,2 luni. Dimineata trebuie sa aplic o crema hidratanta, de ex Aveen Ac. O sa va anunt in caz ca tratamentul are efect. Mult succes tuturor impotriva acestei boli atat de suparatoate :P

Anonim spunea...

NUMAI FOLOSITI FEL DE FEL DE CREME SI TRATAMENTE,NU VA MAI LUATI DUPA FEL DE FEL DE RECLAME SAU ANUMITI MEDICI DERMATOLOGI, SINGURA CALE DE VINDECARE, SUNT CONTRACEPTIVELE, ASTA NUMAI IN CAZUL ACNEEI LA NIVEL HORMONAL(CONTROL/ECOGRAFIE GINECOLOGIC NICI DE CUM DERMATOLOGIC),SI ASTEA LUATE UN TIMP MAI INDELUNGAT SUNT NOCIVE CHIAR DACA ITI FACE UN TEN IMPECABIL SI CHIAR SI DUPA TRATAMENTUL CU ACESTE CONTRACEPTIVE CARE DUREAZA 9 LUNI DE ZILE, ACESTEA MAI AU EFECT IN ORGANISM 6 LUNI DUPA CARE INCEP SA DISPARA EFECTUL LOR DIN ORGANISM IAR ACNEEA INCEPE SA REAPARA.SECRETUL ACNEEI ESTE EVITAREA ALIMENTELOR CONTIMENTATE, A CAFELEI, A COCOLATEI,A FAST-FOODURILOR, ADICA PE INTELESUL TUTUROR TOT CE ESTE ENERGIZANT,BANALA GUMA DE MESTECAT NUMAI ASA POTI SA SCAPI DE ACNEE. NUMAI CA IN ZIUA DE AZI CU ATATEA E-URI PE LANGA NOI ORICAT TE-AI STRADUI SA MANANCI SANATOS TOT NU POTI, SI CAND ITI ESTE LUMEA MAI DRAGA ACNEEA APARE. ASA CA SFATUL MEU ACNEEA DISPARE PRIN ALTA METODA ...NICIDECUM PRIN ASA ZISELE TRATAMENTE MINUNE CUM O DENUMESC ANUMITE PERSOANE O MARE TIMPENIE ... IN ALTE CAZURI DE ACNEE CONSULTATI MEDICUL DERMATOLOG. IN CEEA CE PRIVESTE TRATAMENTUL CU ROACUTANE SAU SOTRET ESTE CEL MAI NOCIV TRATAMENT CARE A EXISTAT VREODATA, SI IN PLUS DUPA CE CA ESTE UN TRATAMENT FOARTE PUTERNIC ACNEEA TOT REAPARE

Anonim spunea...

draga anonim, esti cumva medic de spui lucrurile acestea? ai idee cate studii s-au facut ca sa se ajunga la forma finala a medicamentelor? nu sunt prostii, au efect, doar ca difera de la o persoana la alta. intr-adevar si alimentatia are un rol important, dar oricata apa ai bea si oricat de sanatos ai manca, fara un ajutor medicamentos nu ai cum sa scapi de acnee....eu am fost la aproape toti dermatologii din constanta si am incercat o multime de tratamente pana am ajuns la cel potrivit ptr. mine: isotrexin si anticonceptionale cu doza mica de hormoni. dintre toate cremele de pe piata, ptr. tratamentul acneei isotrexinul are cele mai bune rezultate, cobinat cu o crema hidratanta ca sa nu usuce prea tare tenul..

Anonim spunea...

Intr-adevar Roacutane este foarte toxic existand chiar si riscul unei hepatite toxice (de aceea ar fi recomandat ca la maxim 3 luni sa se refaca un control pentru a verifica starea ficatului). Cat despre anticonceptionale, nu avem toate o problema la nivel hormonal, asadar este exclus sa gandesti ca daca iei anticonceptional iti dispat instant cosurile.
Alimentatia are si ea o mare importanta in aparitia cosurilor, fiind de dorit o alimentatie cu fructe si legume si fara grasimi. Si totusi si cu alimentatia deficitara pe care o avem, si cu metabolismul accelerat exista tot timpul metode pentru a compensa cu aceasta. Toti stim ca problema este de fapt o secretia abundenta de sebum si inchiderea porilor. Deci o solutia ar fi sa scrub usor fata in fiecare seara inainte de culcare si apoi sa iti dai cu o crema antiacneica pentru ca aceasta sa intre mai bine in pori. De altfel, ziua trebuie sa incerci sa iti tii fata cat mai curata.
Inca un mare factor care favorizeaza acneea este machiajul. Am vazut multe fete care in incercarea de a ascunde acneea isi dadeau cu un strat serios de fond de ten. Cred ca este cea mai mare greseala pe care o fac tinerele. Marea majoritatea a fondurilor de ten astupa porii si nu permite oxigenarea pielii. Plus ca atunci cand ai fond de ten nu iti mai vine sa-ti cureti fata de mai multe ori pe zi pentru ca "se duce machiajul".

Andreea spunea...

buna. am o intrebare, dermatologul mi-a recomandat isotrexim, il filosesc de 3 saptamani, si mi-a spus ca pot sa folosesc si o crema hidratanta, dar nu a precizat cand sa o aplic pe fata, dupa ce aplic isotreximul sau iniante? multumesc.

Anonim spunea...

Pt andreea: intotdeauna dupa isotrexin, pt ca acesta teoretic usuca fata. Dupa ce il lasi sa actioneze un anumit timp pe fata, cureti bine fata si hidratezi cu crema ;) Multa bafta!

Anonim spunea...

Tot pentru Andreea:eu folosesc seara isotrexin înainte de culcare iar dimineața dupa ce mă spal pe fata mă dau cu o crema hidratanta de la avene . Succes!

acular35 spunea...

BUNA. Fiica mea foloseste, la indicatia dermatologului, BREVOXYL dimineata, ISOTREXIN GEL seara si o capsula de UNIDOX SOLUTAB (tot seara). Are 13 ani, iar acneea a aparut in urma cu o jumatate de an, odata cu menstruatia. tratamentul i-a fost recomandat pt. o luna de zile. Asteptam rezultate acum. Mai vorbim

Sylviu spunea...

si eu am folosit skinoren o perioada combinat cu azitrox si a dat rezultate..dupa ce mi a disparut complet dupa o jumatate de an au inceput iara sa apara..acum medicul mi-a recomandat izotrexin combinat cu unidox..si o sa vad cum decurge tratamentul..sper sa fie bine si sa dea rezultate:)

Anonim spunea...

am o luna decand folosesc isotrexin si mai rau am facut...mi`am facut dezastru pe fata si mai ales pe obrazul drept mi au iesit fff multe..va rog supeti`mi ce sa fac sunt disperata?crema cu extract de melci a folosit cineva am auzit ca e buna...isa am o teama sa nu patesc cum am patit si cu isotrexin :((

Anonim spunea...

argila este foarte buna pentru tenul gras in cazil acneei iar daca aveti pe piept bubite eu zic sa incercati fenistil gel

Anonim spunea...

incescati argila neaparat pentru cosuri de la asla vital puneti-va cataplasme in fiecare zi de 3-4 ori si ultima de seara lasati-o pana dimineata argila este foarte buna

Anonim spunea...

vedeti ca este o farmacie langa policlinica globus care are isotrexin ... eu de acolo il iau , il folosesc de 1 luna si ceva , am o problema daca puteti sa ma ajutati : miau aparut cosuri si pe spate si pe piept pot sa dau cu isotrexin si pe ele ? o sa se intample ceva daca ma dau si pe spate si piept ?

Anonim spunea...

Se găsește acum isotrexin la toate farmaciile, a fost o perioada când nu se găsea dar acum e ok. Si eu am mici cosulete pe spate si piept si dupa ce fac dus seara mă dau cu isotrexin . Mult succes!:)

bobo spunea...

eu folosesc isotrexin dim si seara de 1luna jumate si acum mi-sa recomandat sa folosesc si baneocin tot de 2ori pe zi . . . cum sa le combin ??? P.S.: la isotrexin dupa vreo 2-3sapt apare acneea pentru ca acesta este unul din efectele lui , curata pielea profund scoate tot cei "rau" dupa care o curata complet :) , are efect de piling .

Anonim spunea...

eu am folosit istorexin pt ca inainte de ciclu menstrual eram dezastru nu mai puteam iesi din casa si nu a mers cu nimic miam zis ca e ultimu pe care o sal incerc dar a functionat ma dau seara si il las pana dimineata pe fata curata si il folosesc odata la doua zile pt ca usuca prea tare fata si acuma mai apare cate unu dar nu mai e cum a fost e mult mai bine succes

Anonim spunea...

Am folosit si eu Isotrexin in combinatie cu Sotret. Nu stiu daca a avut efect sau doar Sotret-ul actiona..in 2 luni am scapat definitiv de acnee. Doar semnele le mai aveam. Din pacate dupa 5 luni acneea a recidivat..am ramas cu un gust amar si cu regretul ca am facut compromisul sa iau Sotret(care e foarte periculos)si degeaba. Isotrexinul acum nu are efect deloc.
Astept sa imi fac analizele hormonale si sa urmez tratamentul cu anticonceptionale, desi sunt sceptica si la acestea in ideea ca atunci cand voi intrerupe o sa apara iar..

OleG spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

OleG, isotrexin se găsește acum la toate farmaciile, a fost o perioada de 6 luni când a lipsit pe motiv ca producatorul din U. K. a schimbat ambalajul deci hai sa nu facem " bisnita" pe seama altora. Nici eu nu sunt in romania dar aici in Londra medicamentul îl poți găsi la 9 lire :)) . Sănătate maxima!

Anonim spunea...

buna tuturor...am o acnee usoara dar aproape permanenta...in special pe frunte si coboara pana in zona urechilor....medicul meu dermatolog mi-a recomandat isotrexin seara si dimineata o crema hidratanta avene cold cream ....doar ca ma ustura din ce in ce mai tare cand ma dau cu gelul isotrexin...am aproape 2 sapt de cand am inceput....oare sa mai fac o mica pauza?tin sa precizez ca am facut deja o pauza de 3 zile dupa 3 zile de aplicare a gelului...medicul mi-a spus ca continui 3 luni cu acest gel....ce parere aveti???HELP PLSSSS

Anonim spunea...

Pe mine si acum dupa 4 ani mă mai ustura fata când folosesc isotrexin deci da-i înainte cu tupeu:))multă sănătate! Bafta !

Anonim spunea...

dar nu am fata fina,e mereu poroasa si in continua exfoliere iar pe la baza urechilor si sub barba am o senzatie de mancarime oare de ce???sa dau doar pe unde am cosuri adica pe frunte...sau pe toata fata?pana acum m-am dat pe toata fata. iar daca o sa folosesc fond de ten ma afecteaza cu ceva???mai am doua luni pana la banchet...sper macar atunci sa pot folosi:((...SOS

Anonim spunea...

Buna! Eu am acnee chistica insa nu e grava medicul mi a recomandat roaccutane insa refuz sa l iau. De 2 sapt iau cate o pastila de doxacilina pe zi si vreau sa aplic pe fata si acest unguent. Am programare la ginecolog si sper sa nu am probleme cu ovarele. Citeam aici ca de multe ori te ajuta anticonceptionalele dar eu nu mai am voie sa iau deoarece am avut tromboza din cauza pastilelor Yasmin. Spunea in prospectul Isotrexinului ca trebuie evitata expunerea la soare, dar in urmatoarea saptamana plec in Dubai si am de gand sa stau o perioada destul de lunga. Intrebarea mea este cum sa impac toate elementele? Vreau isotrexin dar nu am voie la soare, la anticonceptionale nu am voie din nou si roaccutane refuz sa iau. Ma sfatuiti in vreun fel? V-as fi f recunoscatoare daca mi-ati da o parere ptr ca sincer vreau parerea cuiva care a trecut sau trece prin asta. La medic o sa ma duc oricum dar m-ar ajuta enorm o parere in plus.

Dana spunea...

Eu folosesc Istorexin dimineata si seara dupa ce ma spal cu un gel Ivapur. Am observat ca nimeni nu a scris ca foloseste de 2 ori pe zi Istorexin..deci nu ar fi indicat de 2 ori pe zi?

ella spunea...

dana,si mie doctorita dermatolog tot de 2 ori pe zi imi recomandase isotrexin dar eu plecam la lucru dimineata si nu puteam sa plec nemachiata asa ca foloseam doar seara.dar da este indicat sa folosesti dimineata si seara isotrexin cel putin in primele luni de tratament.sanatate!

Olivia spunea...

Buna! Eu am folosit Isotrexin la recomandarea medicului dermatolog, impreuna cu un antibiotic la inceput, iar apoi doar gelul. In primele trei luni l-am folosit zilnic, pe fata, piept si spate si chiar a dat rezultate. Nu am avut alte reactii adverse in afara de o usoara uscare e pielii pe care o rezolvam cu o crema hidratanta dimineata. Acum il folosesc o data la 3,4 zile sau chiar mai rar si doar local, sau mai des in timpul menstruatiei cand e normal sa mai apara ceva cosulete. Aplic gelul doar seara si ziua pot iesi la soare fara probleme. Cosurile au disparut complet dupa tratamentul de 3 luni dar, avand in vedere ca nu ma pot abtine de la dulciuri si nici nu am o alimentatie corecta, Isotrexinul e singurul care ma mai salveaza. Cred ca am devenit putin dependenta de el...

Anonim spunea...

buna!si eu folosesc isotrexin in combinatie cu azitrox.acum am inceput tratamentul dar as vrea sa mentionez k dupa ce ma dau cu acest gel imi este fata uscata...pilea ma tine.ce pot face sa nu mai fie asa?ma pot spala la o jumtate de ora o ora dupa ce am aplica-o?sau sa raman asa cu ea pana dimineata?multumesc

Ana Maria spunea...

Buna. Eu in seara asta incep tratamentul cu Isotrexin si Zineryt.
Dermatologul mi-a recomandat pentru acneea vulgara de pe spatele meu, sa aplic odata pe zi, seara isotrexin, iar a doua zi zineryt, sa le alternez, o zi zineryt, o zi isotrexin. Nu mi-a vorbit despre nicio crema hidratanta . Credeti ca va avea succes tratamentul??? :-ss

Anonim spunea...

Buna...eu am acnee pe barbie si folosesc zinerit de vreo 2 ani, cu pauza, bineinteles...la inceput a dat rezultate dar acum nu-si mai face efectul...cred ca tenul meu a devenit rezistent la acest medicament. As incerca si eu Isotrexinul , dar am o oarecare retinere...ce sfaturi imi puteti da? Oare o sa aiba efecte mai vizibile decat Zineritul? A incercat cineva pana acum ambele tratamente?...de care a fost mai multumit?....astept rasp.

Anonim spunea...

Vand Differin Adapanele, 29 eur tubul, transport inclus in toata tara. mariahalter83@yahoo.com

MssJeo spunea...

Eu foloses Isorexin de aproximativ 3 saptamani la indrumarea dermatologului, acesta mi-a spus ca tratamentul pentru acnee dureaza cel putin 3 luni. Mentionez ca am o acnee usoara si pana acum se vad unele progrese, precum faptul ca nu-mi mai ies cosuri mari si dureroase in timpul menstruatiei insa eu am ticul de a scoate orice cos fie el cat de mic si-mi raman urme. Daca le las si nu le fac nimic trec de la sine?

Anonim spunea...

Eu folosesc Istorexin si sapun cu sulf de o saptamana cam asa si nu prea vad rezultate...

Anonim spunea...

am avut o acnee foarte severa,singurul lucru care lipsea erau chisturile acneeice.am inceput un tratament cu svr si skinoren..0 rezultate..apoi triacneal si un spirt preparat de un dermatolog..0 rezultate...apoi am inceput cu isotrexim...0 rezultate..in final am fost la un doctor in austria...iau ciscutan=echivalentul putin mai safe de la roaccutane si rezulatatele dupa abia cateva zile sunt incredibile..tratamentul pt acnee eficient e intern,cel extern doar ajuta..daca reusiti sa tineti cu roaccutane sau sotret o sa fiti ca noi

mona spunea...

eu folosesc isotrexIN gel 30 g ... am primit sfat de lla dermatolog sa il combin cu skinoren 150g gel
Il folosesc de cateva saptamani si rezultatee vad in schimb face pielea mai aspra

Anonim spunea...

Am inceput si eu tratementul cu Isotrexin de o saptamana problema este ca la inceput nu ma ustura deloc fata cand aplicam gelul acum insa ma ustura umpic si mi foarte uscata pielea este normal?

Foxysor spunea...

Buna,cine vrea sa vb cu mine sa radem sa glumim :)...ce naiba pana la urma nu e un capat de tara...trecem noi si peste asta.

Anonim spunea...

am si eu o intrebare,poti sa folosesti fond de ten chiar daca te dai cu isotrexin??

Anonim spunea...

kjn

Gabriela spunea...

Buna. In primele saptamani de tratament cu Isotrexin este normal ca acneea sa se inrautateasca? Il folosesc de cca 1 sapt si mi-au aparut niste cosuri f inflamate si dureroase sub piele. Medicul mi-a spus ca initial poate avea un efect de agravare a acneei, dar ma cam sperie efectele observate pana acum.

jojo spunea...

eu am folosit isotrexin si unidox dupa ce am consultat un dermatolog avad o acnee urata de care nu scapam nicicum si dupa o luna si ceva am avut rezultate ff bune.cam jumatate de an am continuat si am scapat de toate problemele,si acum dupa 3 ani folosesc doar o crema hidratanta si nu am mai avut probleme cu tenut.

Anonim spunea...

Imi poate spune cineva va rog cum trebuie aplicat Isotrexinul gel? Dupa ce il intind pe fata, aceasta trebuie clatita cu apa sau trebuie sters gelul? Am observat ca multe persoane aplica crema de fata. Cum o aplica? Peste gel? Va multumesc anticipat!

Anonim spunea...

buna, mie mi-a fost recomandata combinatia de Izotrexin cu Brevoxil pentru a fi aplicata seara in strat subtire. pentru dimineata mi s-a recomandat sampon Ketodar iar pentru hidratare o crema - Effaclar. toate acestea mi-au provocat usturime si arsuri inca de la prima aplicare, si nu am aplicat decat de doua ori...a mai patit cineva ceva de genu?

bilabila1 spunea...

Eu cand am avut acnee pot sa zic ca am incercat toate tratamentele posibile, dar fara rezultate. Pe mine cel mai eficient tratament cu care am scapat definitiv de cosuri si puncte negre il am de la un doctor dermatolog si care mi-a prescris un tratament pe baza de creme cu ulei 100% pur din arbore de ceai -tea tree de la Thursday Plantation. Aceste produse le-am folosit dimineata si seara: am folosit o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee cu tea tree. Si o sticluta de ulei pur, cate 1-2 picaturi pe un cos foarte mare. Deci cum ziceam la mine a functionat si le recomand.

Vio spunea...

Buna, eu am avut puncte negre si microchisturi. Am folosit isotrexin si skinoren, recomandate de un medic, apoi am fost la scurt timp la un altul, pt ca am auzit ca este foarte bun. Acesta din urma mi-a sugerat pe langa Isotrexin si Skinoren sa folosesc si Duac gel. Deja am 2 luni de cand le folosesc si nu mai am decat cateva urme, de care sper sa scap cu Glyco-A :D Am aplicat dimineata Skinoren, iar seara, o zi Duac, o zi Isotrexin. Sper sa va fie de ajutor!

Anonim spunea...

Este foarte bun , se aplica seara dupa dus iar dimineata se spala fata numai cu apa. Eu am tenul gras si imi apar cosuri insa cu el am scapat de cosuri nu si de sebum. E clar ca acneea e provocata de o bacterie si antibioticele sunt solutia insa nu vreau sa iau si pastile. Mai demult a trebuit sa fac injectii pt. o infectie si rezultatul secundar a fost disparitia temporara a cosurilor. NU luati niciodata Roacutane , am luat eu si are efecte secundare serioase, citi pe forumuri. Mananc sanatos insa nu am avut rezultate pana nu am dat de Isotrexin

Anonim spunea...

Bună. Am folosit Isotrexin 1 luna in combinatie cu antibioticul Minoz la recomandarea medicului.Când am terminat pastilele am întrerupt si aplicarea gelului.a trecut de atunci in jur de o luna si mi au reapărut cosuri pe pomeți. Nu stiu ce sa fac deoarece eu nu am probleme cu acnea, doar in zona pomeților Îmi ies niste cosuri rosi si micute. Sa reaplic Isotrexin? :(

Anonim spunea...

Am si eu o ibtrebare mi.a dat dermatologul isotrexin si mi.a spus sa ma dau seara dar nu îmi aduc aminte daca trebuie sa stau toată seara cu el le fata sau sa ma spăl imediat

Unknown spunea...

Se da seara timp de. 3 luni se lasa pana dimineta apoi te speli cu gelul de curatre si aplici crema de zi

Anonim spunea...

Buna...Am fost la dermatolog si mi-a prescris un tratament cu izotrexin.problema e ca eu alaptez si nu prea e bine sa incep tratamentul...poate vreo mamica care s-a confruntat cu acesta problema ma poate sfatuiti ce sa fac..multumesc.

Anonim spunea...

As vrea eu un tub urgent .

Anonim spunea...

as dori eu un tub .

Acnee