miercuri, 26 decembrie 2007

Brevoxyl

Brevoxyl este o crema-tratament impotriva acneei recomandat in acneea usoara si de forma medie. Brevoxyl este un tratament pe baza de benzoil peroxid(4%), substanta utilizata cu succes in tratarea acneei.
De cele mai multe ori, medicii recomanda folosirea Brevoxyl-ului seara, deoarece este fotosensibilizant. Totusi, daca este folosit si ziua, se aplica si o crema cu SPF ridicat(astfel, expunerea la soare nu este indicata in timpul tratamentului cu Brevoxyl). Daca aceasta crema este si hidratanta, nu mai necesita folosirea altei creme cu efect hidratant,insa daca va simtiti fata uscata inseamna ca trebuie sa folositi si o crema hidratanta si emolienta seara, la aproximativ o ora dupa aplicarea Brevoxyl-ului.
Brevoxylul se aplica numai pe zonele cu acnee intrucat se manifesta prin uscarea cosurilor(si exfolierea tenului).
Pret Brevoxyl: in jur de 20-30 RON.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Mie mi-a recomandat medicul meu dermatolog Brevoxyl, la inceput parca a avut efect apoi deloc. Eu am acnee cu puroi ce imi ies pe gat! Am facut si vaccinul la IC acum astept si rezultatele . Astazi mi-am cumparat ISotrexin ...sper sa aiba efect !

YOIO spunea...

Eu am avut diferite forme de acnee si am folosit printre altele Skinoren, Zynerit, Unidox, anticonceptionale Dyane35 si Yasmin, bineinteles toate pe parcursul a cativa ani si la indemnul medicului dermatolog si a celui endocrinolog, dupa o serie de analize.
Tratamentul antiacneic necesita multa rabdare, deoarece se intinde pe mai multe luni, chiar ani... dupa muuuuuult timp si vreo trei doctori l-am descoperit pe domnul doctor Harillaq Kalleshi, care acum lucreaza la cabinetul 1 dermatologie, de la Institutul Paulescu. Acesta mi-a zis sa merg iarasi la endocrinolog, pentru reinoirea retetei de anticonceptionale (la baieti nu prea cred ca se poate aplica), m-a sfatuit sa ma spal pe fata cu gel de curatare Effaclar de la Laroche Possay (de care am fost foarte multumita mare parte din timp, deoarece iti lasa pielea foarte curata si fina), mi-a dat antibiotice Unidox, parca o pastila zilnic, timp de doua saptamani, apoi cate o pastila la doua zile plus suspensie alcoolica cu clindamicina dimineata si seara o alta mixtura. Am continuat sa merg la consult periodic si am ajuns sa folosesc Brevoxyl, la inceput o data pe zi, seara, apoi de doua ori pe zi, dimineata si seara. Mie in schimb mi-a spus sa incep aplicarea lui din zona tamplelor, mergand in sensul invers al acelor de ceasornic, pentru a obisnui pielea cu el si a ajunge ca la un moment dat sa aplic crema pe toata fata (intrucat eu aveam si destul de multe cosuri la acea vreme). Intre timp am facut si un peeling facial chimic medical si a fost intr-adevar nevoie sa adaug o crema hidratanta (am avut la un moment dat una cu factor de protectie solara 50+) alaturi de apa termala, pentru racorire si calmarea iritatiilor si roselii (imediat dupa peeling -care nu este indicat pe caldura sau cand exista cosuri evidente, fiindca ar avea exact efectul invers in loc de cel dorit- aplicam pe fata si un pic de ulei de masline care ajuta la exfoliere, mentionez pentru necunoscatori ca peelingul este un pas final in tratarea acneei, el eliminand defapt semnele ramase, nu cosurile in sine-). Folosesc Brevoxyl zilnic, din octombrie 2008, combinat periodic cu alte creme si medicamente si pot spune ca rabdarea si perseverenta mea au fost puse serios la incercare in anumite momente, dar una peste alta este o crema buna. Acum, pe 08.01.2010, fata mea este mult mai curata decat la inceput, dar nu am incetat niciodata sa folosesc, concomitent, gelul de curatare zilnica, dimineata si seara.
Azi mi-am cumparat cel de al treilea tub de Brevoxyl si m-a costat 36 RON.
Pentru toti cei care vor citi vreodata acest articol, respectiv aceste comentarii, duceti-va la medic si nu va asteptati la minuni peste noapte, inarmati-va cu rabdare, ceva bani si neaparat folositi doar produse dermato-cosmetice (eu am incercat firmele Laroche Possay, Avenne, Bioderma si altele, dar cel mai bine e sa faceti un consult de specialitate pentru a va sfatui cineva care este cel mai bun produs pentru problema tenului vostru). Bafta si sanatate multa!

Acnee